Liberecký fleret

V sobotu 25.4. startoval Robert Zwinger na Libereckém fleretu.

V 1. kole ve skupině vše vyhrál, do druhého kola skupin postupoval na 1.místě. Ve druhém kole ve skupině pouze 1x zaváhal a prohrál jedno utkání 5:4  a to s Königem. Do eliminace postupoval opět jako jednička, postupně vyřadil Iva Mičku 15/3, Radka Ondrůška 15/9 , tam se až do stavu 9:9 bojovalo o každý zásah, pak jakoby Radek Ondrůšek už neměl síly, následovalo podle mě předčasné finále Zwinger versus Klemm, kde Robert Zwinger vyhrál těsně 15/14. Boj to byl velice dramatický. Za stavu 13:9 pro Roberta musel Klemm vyměnit masku, která mu najednou stále padala, další maska nevodila na límci, a další a další až si odpočinul (určitě to nebylo úmyslné přerušení zápasu), Klemm pookřál a hned padly nějaké zásahy, další pauza a najednou to bylo 14:14. Pak šla současná akce, oba minuli a v boji zblízka byl Robert tím úspěšnějším. Bylo to velmi pěkné a poučné utkání, ze strany Klemma i skvěle takticky zvládnuté, Robert s tím nemohl nic dělat. Potom již finále se Sobotkou. Ten mi přpipadal smířený s druhým místem, ale bojoval technicky a velice pěkně.

Neděle 26.4., juniorky , 1.kolo Eva vyhrála vše, v druhém ji porazila pouze Sabina Hendrichová 5/3 a v eliminaci si Eva s přhledem hlídala výsledek. Porazila Macko 15/6, potom Kocourovou 15/8, Němcovou 15/4 a ve finále šla opět proti Sabině Hendrichové a vyhrála 15/10.

Gratuluji, jste dříči v každé kategorii po jednom zástupci a oba první, super.
V Liberci se mi velmi líbilo. Perfektní organizace, video streamované na web, opona pro finálový souboj, dobré světlo, vyhlášení před oponou se stupni vítězů, hodnotné ceny, opravdu moc pěkně uspořádaná soutěž.

... a pěkný článek v novinách:

Ivo Borna