Aktivní víkend fleretistů

V uplynulém víkendu (29.-30. září) se konalo hned několik turnajů.

V sobotu 29. září 2012 vyjela do Budapešti naše kadetka Eva Havránková, po prvním kole byla 21. (ve skupině tři vítězství a tři prohry), v první eliminaci šla proti dvanácté Réce Bereczki (HUN), kterou porazila 15:10, v eliminaci o postup mezi osm nejlepších narazila na Katu Kondricz (HUN, po skupinách byla pátá), se kterou celkem těsně prohrála 13:15. Eva nakonec skončila na solidním 14. místě. Kompletní výsledky ZDE.

Ve stejný den se konal ve Šternberku také turnaj Zdenka Mynaříka, kam naši žáci odjeli v doprovodu trenéra Davida Richtara. Turnaje mladších žáků se mohl účastnit jen Matěj Bohdal, který vyhrál svou skupinu a hladce prošel i třemi koly eliminace a postoupil až do finále turnaje, kde bohužel v prodloužení podlehl Rohbertu Königovi z Bystřice nad Pernštejnem 5:6 a domů si odvezl "pouze" stříbrnou medaili. Kompletní výsledky ZDE.

Následovala soutěž žáků, kde měl náš oddíl čtyři zástupce: kromě Matěje Bohdala ještě Martina Florýka, Karla Hasíka a Jakuba Fereta, který sbíral zkušenosti na svém prvním turnaji. Martin i Matěj vyhráli oba své skupiny a do eliminačních bojů postoupili Matěj z prvního a Martin z druhého místa. Oba postoupili až do finále, kde se utkali o dva nejcenější kovy, zápas skončil 15:12 pro staršího a zkušenějšího Martina, který tak získal svoji první zlatou medaili, Matěj bral opět "pouze" stříbro, je však třeba podotknout, že šermoval "o jednu kategorii výš" - tedy v žácích, kam bude podle svého věku patřit až příští rok. Kája a Kuba skončili na společném 17. místě. Kompletní výsledky ZDE.

V neděli se pak ve Šternberku uskutečnila soutěž mladších žaček a žaček. Do žaček jsme nevyslali žádnou zástupkyni, do mladších žaček dvě - Sáru Hasíkovou a Emu Bohdalovou. Sára si velmi dobře poradila se všemi soupeřkami ve skupině a do eliminace postoupila jako první nasazená, do eliminace postoupila i Ema, a to z osmého místa. Naše děvčata pak šla v eliminaci na sebe, zvítězila Sára, která se dále utkala s Michaelou Hluchou ze Zlína a Adélou Kocourovou z Brna a po vítězstvích 15:11 a 15:8 se radovala ze své první zlaté medaile. Ema skončila na pěkném osmém místě. Kompletní výsledky ZDE.

V neděli se pak konal i mezinárodní turnaj žáků v Šamoríně. Naše barvy reprezentovali Ondřej Lasák a Martin Florýk v žácích a Klára Lasáková s Alžbětou Filipkovou v žačkách. Ondřej bohužel na závěr dobře zašermovaného turnaje ve finále těsně prohrál s domácím Henrikem Egyenes Pörsök a skončil na celkovém druhém místě, velmi dobré umístění si připsal i Martin, který se probojoval do čtvrtfinále a v mezinárdní konkurenci obsadil velmi pěkné osmé místo. Výsledky ZDE. Naše děvčata skončila na pátém (Klára) a sedmém místě (Bětka). Klára bohužel prohrála své eliminační utkání o semifinále s Ritou Pirk 14:15 (před 1. přestávkou vedla už 8:2, ale bohužel náskok neudržela), Bětka porazila Viktorii Králikovou 9:2, na maďarskou závodnici Viktorii Bernát však bohužel již nestačila. Na mezinárodním turnaji se však i přesto jedná o pěkné umístění.