Bětka Filípková a Martin Florýk bronzoví v Mostě

13. dubna se v Mostě konal turnaj žáků, žaček, mladších žáků a mladších žaček pořádaný TJ Baník Most.

I když je Most od Opavy relativně daleko, účastnili se jej dva zástupci našeho oddílu, Bětka Filípková v žačkách a Martin Florýk v žácích.

 

Bětka začala turnaj výborně, svoji základní skupinu vyhrála a do eliminace postupovala jako druhá nasazená z 11 startujících, v prvním kole eliminace tak měla volný los a ve čtvrtfinále si hladce poradila s Michaelou Hluchou ze Zlína. V semifinále bohužel o tři zásahy prohrála s Andreou Moncmanovou z Bystřice a výsledkem bylo i tak velice pěkné třetí místo. Bětce k bronzové medaili gratulujeme!

 

Martin začal turnaj také skvěle, svou skupinu rovněž vyhrál a postupoval jako čtvrtý nasazený z 34 závodníků. V první eliminaci porazil rozdílem třídy Matyáše Rýdla ze Sokola Vršovice, ve druhém kole pak porazil 14/9 Šimona Reichenbacha z Českého Těšína. Ve čtvrtfinále byl jeho soupeřem Pavel Šimon z Liberce, jehož Martin porazil 15/12. Martinovu jízdu turnajem bohužel v semifinále zastavil Radovan Jelínek ze Zlína, vítěz celého turnaje, kterému Martin podlehl 6/15. Třetí místo je nicméně velice pěkný výsledek, který Martinovi vynesl 20 bodů do celorepublikového žebříčku, kde se momentálně drží s celkem 111 body na čtvrté příčce. Gratulujeme.