Čermákův memoriál 2015

V sobotu 19.9. proběhla v Ostravě úvodní soutěž seriálu M ČR v šermu fleretem kadetů/kadetek a juniorů /juniorek.

Jako první se postavila na start děvčata, soutěž kadetek a juniorek byla společná.

Za Slezan Opava startovala bohužel pouze Eva Havránková, která s přehledem vyhrála nejen obě kola skupin, ale po vcelku hladkém průběhu eliminace i celou soutěž. Těsnější rozdíl měl pouze semifinálový zápas s Veronikou Matraszek, který skončil po napínavém závěru 15:13. Eva očekávala větší a těžší odpor svých tradičních soupeřek V.Matraszek a S.Hendrichové, které se na začátku sezony ještě patrně teprve hledají.

Škoda, že se nezúčastnila ostatní naše děvčata - Sára Hasíková, Kateřina Seidlová, Alžběta Filipková, Alžběta Theuerová, Karolína Roháčová, které by určitě přivezly zajímavé výsledky a zapsaly by si i první body z domácích závodů do letošního žebříčku. Takto zůstala jejich snaha z tréninku nezúročena.

Kompletní výsledky zde.

Ve 14 hodin začínala společná soutěž juniorů a kadetů.

Účast byla letos mezinárodní, neboť na start se postavil i jeden američan, Philip Shin šermující za USK Praha. Náš Robert Zwinger postupoval po úvodních dvou kolech z první pozice, prošel hladce všemi eliminacemi a na velmi pěkně šermujícího Shina narazil až ve finále. Zápas bylo zajímavý, bojovný, Shin Roberta porazil 15/4. Američan si musel Roberta pěkně rozhýbat, aby mu pak pokaždé vstoupil do tempa a dal zásah. Dá se říci, že byl šikovnější než šermíři v ČR. Robert tak bral stříbrnou medaili.
Za Slezan Opava startovali ještě M. Bohdal, J. Feret, K. Hasík a M. Onderka. Umísťení v juniorech vypadalo následovně: Karel Hasík 26., Jakub Feret 25., Mirek Onderka 20., Matěj Bohdal 17. V kadetech vypadalo pořadí takto: Karel Hasík 18., Mirek Onderka 13., Matěj Bohdal 11. Výsledky by u nich mohly být i lepší, ale v tuto chvíli vcelku přesně odpovídají docházce a přístupu k tréninku. Chce to více tlačit na výkon.

Kompletní výsledky zde.

Na závěr děkujeme pořadatelům za pěkně uspořádané závody včetně občerstvení pro účastníky soutěže.

zdroj I.B., autor I.M.