Tuláčkův memoriál – dvě zlata pro Evu Havránkovou a jedno pro Roberta Zwingera

Turnaj juniorů, juniorek, seniorů a seniorek se konal v Ostravě o víkendu 9. a 10. března.

 

SOBOTA

Juniorů se bohužel na startu sešlo pouze šest, navíc jen zástupci dvou klubů, Šermu Ostrava a Slezanu Opava, takže turnaj byl nežebříčkový. Naším jediným zástupcem, i vzhledem k začínajícím jarním prázdninám, byl Robert Zwinger. Ten ve dvou kolech skupin podlehl pouze Adami Cmielovi, obě prohry mu však vrátil ve finále, kdy se po výhře 15:7 radoval ze zlaté medaile.  

Robert se zapojil i do soutěže seniorů. Zde byla účast hojnější, na startu se sešlo 20 závodníků. Robert si mezi staršími závodníky vedl dobře, ve skupině vyhrál čtyři utkání z šesti možných.  Po prvním kole byl průběžně devátý, v šestnáctce bohužel nestačil na domácího Jana Kardaše, celkově skončil na velmi solidním 11. místě.

 

NEDĚLE

Soutěž juniorek byla lépe obsazená než soutěž juniorů, zúčastnilo se jí 14 závodnic z 5 klubů, za nás šermovala pouze Eva Havránková – která, jak se ukázalo, se z ME v Budapešti vrátila v perfektní formě. Oběma koly skupin prošla Evička bez jediné prohry (jako jediná ze všech závodnic) a v průběžném pořadí tak byla jednoznačně první. Do první eliminace měla volný los, v osmičce vyřadila Moniku Hendrichovou po zcela jednoznačném vítězství 15:1. V semifinále pak porazila Veroniku Matraszek a ve finále se utkala se Sabinou Hendrichovou, kterou porazila 15:10. Turnajem prošla bez jediné porážky a radovala se ze zlaté medaile. Gratulujeme.

Evička pokračovala i odpoledne v kategorii seniorek, v prvním kole si připsala 4 vítězství z pěti možných, prohrála jen s Veronikou Matraszek s těsným rozdílem 4:5. Do eliminačních bojů nastupovala jako čtvrtá nasazená, v šestnáctce nedala šanci domácí Kateřině Králové, kterou porazila s výsledkem 15:1, ve čtvrtfinále byla její soupeřkou Eliška Šabartová z USK Praha, v současnosti vedoucí závodnice seniorského žebříčku (je o sedm let starší než Evička). Eva ovšem zabojovala a toto utkání vyhrála 15:13! V semifinále na ni pak čekala Sabina Hendrichová, nad níž Eva zvítězila 15:6. V boji o zlato se pak utkala s Táňou Vrtalovou ze Starého města, jíž porazila 15:5 a stala se tak vítězkou celého turnaje. K tomuto krásnému úspěchu v seniorské kategorii (tedy o dvě věkové kategorie výš, než Eva patří dle ročníku narození), Evičce srdečně gratulujeme!!