Eva Havránková vítězkou EastCupu!

Eva Havránková vyhrála EastCup v Kremsu a stala se celkovou vítězkou seriálu EastCupv v letošní sezóně!

V posledním závodě EastCup v sezóně 2011/2012 zvítězila v šermu fleretem Eva Havránková z TJ Slezan Opava. Pro Evu je to čtvrté vítězství v tomto seriálu závodů - předcházela vítězství v Budapešti (říjen 2011), Vídni (leden 2012) a Brně (únor 2012) a druhé místo v Šamoríně (prosinec 2011) - a stává se tak s přehledem celkovou vítězkou tohoto seriálu závodů.

V Kremsu Eva dobře odšermovala obě kola základních skupin (v prvním kole si připsala tři vítězství oproti jedné prohře, ve druhém kole opět tři vítězství oproti těsné prohře 4:5) a jako čtvrtá nasazená měla volný los do finálové osmičky. Zde se střetla s domácí závodnicí Beatrice Kudlacek, kterou porazila 15:9, v semifinále byla její soupeřkou slovenská šermířka Rita Pirk (ŠK Šamorín), kterou Eva porazila 15:11. Ve finálovém duelu se nakonec střetla s Rakušankou Ann-Kathrin Trippolt (SZK Klagenfurt), kterou porazila 15:11.

Evě k jejímu dalšímu sportovnímu úspěchu gratulujeme!

Zleva: vítězka Eva Havránková (TJ Slezan Opava), druhá Ann-Kathrin Trippolt (SZC Klagenfurt), třetí Romana Jankovich (ASC Wien) a Rita Pirk (ŠK Šamorín).