Kadetky v Šamoríně, mladší žactvo v Praze

V sobotu 20.10. se tři naše šermířky – Eva Havránková, Katka Seidlová a Klára Lasáková - zúčastnily silně obsazeného turnaje ECC v Šamoríně, kde startovalo celkem 167 děvčat z evropských i mimoevropských zemí. Postup ze skupiny vyšel bohužel jenom Evičce, která byla po první části závodu průběžně 106., v eliminaci pak 15:14 těsně prohrála s Katou Kondricz z Maďarska a celkově brala 107. Nejlepší z českých závodnic byla na turnaji Sabina Hendrichová, která skončila 102.

 

V neděli 21.10. se v Praze Vršovicích konal turnaj mladšího žactva (14. magistrátní turnaj) – naše barvy hájili Matěj Bohdal, Ema Bohdalová a Sára Hasíková.

Matěj vyhrál svou skupinu a postupoval z prvního průběžného místa, do první eliminace měl volný los a ve druhé porazil Filipa Tedenače z Brna 8:6, ve čtvrtfinále však podlehl jeho oddílovému kolegovi Jakubu Crhákovi 9:12 a skončil těsně pod medailovými stupni na pátém místě.

Sára byla po skupinách průběžně pátá, Ema, která si v základní skupině připsala dvě vítězství, dvanáctá, v eliminaci děvčata bohužel narazila opět na sebe a zvítězila zkušenější Sára, která pak podlehla 6:8 Adéle Kocourové z Brna, takže pořadí po skupinách zůstalo oběma děvčatům i jako konečné.