M ČR Juniorek 2012

Po dramatickém souboji s Klárou Remešovou obsadila Eva Havránková ve finálovém turnaji M ČR třetí místo, celkově se v seriálu M ČR umístila na 4. místě a stejnou příčku obsadila i v Českém poháru juniorek. Vzhledem k tomu, že juniorky dosud nejsou její kategorie (Evička do ní bude plně patřit až přespříští sezónu), jedná se o velmi pěkný úspěch. Gratulujeme!

 

Eva Havránková byla letos jedinou zástupkyní TJ Slezan Opava (nepočítáme-li bývalou odchovankyni našeho oddílu Kláru Remešovou :-)) na finálovém turnaji M ČR Juniorů a Juniorek v šermu fleretem, který se konal v šermírně USK v Praze.

Úvodní skupinu rozšermovala Evička velmi dobře, vyhrála pět utkání ze šesti, pouze s Klárou Remešovou prohrála o dva zásahy. Velmi dobrý výkon ve skupině Evě vynesl průběžné třetí místo a do první eliminace postupovala s volným losem. O čtvrtfinále se střetla s Františkou Maláskovou z Bohemians Praha, kterou porazila velmi vysoko 15:2. O postup do semifinále se pak utkala ve velmi dramatickém utkání s Klárou Remešovou z Ostravy. Klára je o dva roky starší než Evička, navíc má více zkušeností z velkých mezinárodních turnajů, přesto byl jejich souboj až do samého závěru velmi vyrovnaný, za stavu 14:14 se bohužel podařilo dát poslední zásah Kláře Remešové. Evička tak skončila na velmi pěkném 3. místě, o které se podělila s Andreou Bímovou z USK Praha - tu ve čtvrtfinále velmi překvapivě porazila Sabina Hendrichová z Ostravy. Ve vzájemném souboji ostravských závodnic o zlatou medaili byla pak úspěšnější Klára Remešová, která Sabinu Hendrichovou porazila opět s těsným rozdílem 15:14. Celkově byl k vidění velice pěkný šerm, všem medailistkám gratulujeme!

V soutěži juniorů jsme letos žádného zástupce neměli.

Fotografie ze sobotního turnaje.

Výsledky naleznete ZDE.

Fleret juniorky - celkový žebříček M ČR - mistryní ČR se stala Andrea Bímová, 2. Klára Remešová, 3. Sabina Hendrichová, 4. Eva Havránková