M ČR Juniorů

25. května se naši juniorští fleretisté vydali do Prahy na MČ R.

Jako první se na start postavil Robert Zwinger. Robert si ve skupině připsal tři výhry a jednu porážku. Do eliminace postupoval na průběžné páté pozici a do čtvrtfinále mu nasazení přihrálo těžkého soupeře Filipa Franka z USK. Po těžkém a úporném boji náš závodník odešel z planše poražen poměrem 9:15. Pro Roberta to bylo výsledné páté místo v turnaji i v seriálu MČ R. Zdá se to být jako dobrý výsledek, ale pro našeho reprezentanta to bylo obrovské zklamání, s kterým se jen těžko vyrovnával. Další ranou pro Roberta bylo, že nepostavil juniorské družstvo, protože Martin Florýk náhle onemocněl.

Na startu dívčí kategorie náš oddíl reprezentovaly tři zástupkyně: Eva Havranková, Alžběta Filipková a Kateřina Seidlová. Katce se ve skupině podařilo vybojovat dvě cenná vítězství. Bětka vyhrála třikrát a Eva bez jediné prohry postupovala do eliminace z prvního místa. Bohužel los eliminace svedl naše závodnice Katku a Bětku dohromady hned v první eliminaci kde Bětka zvítězila 15:6. Eva ve čtvrtfinále porazila ostravskou šermířku Terezu Štenclovou vysoko 15:2 a byla v semifinále. Bětka po pěkném boji prohrála s Klárou Remešovou 6:15. V semifinále Eva pokračovala s další ostravskou šermířkou Veronikou Matraszek, kterou po boji, ve kterém již prohrávala 6:10, nakonec zvládla porazit 15:13 a byla ve finále, kde se proti ní postavila její tradiční soupeřka Sabina Hendrichová. Děvčata se tahala o každý zásah, nenechala si nic zadarmo a po krásném boji Eva zvítězila těsně 15:13 a po čtvrté za sebou se stala Mistryní České republiky v šermu fleretem!!!

Poté pokračovala soutěž družstev děvčat, kde holky v týmovém duchu porazily Ostravu B těsně 45:41 a byly ve finále, kde na ně čekalo další ostravské družstvo, na které již děvčata nestačila a obhájila tak stříbrné medaile z loňské soutěže juniorek.

Všem medailistům gratulujeme!!!