MČR finále fleret kadetstva a MČR finále mini žactva Ostrava !!!

Kadetského mistrovství ČR v Ostravě se zúčastnili pouze dva zástupci našeho oddílu.

Za chlapce Matěj Bohdal, který ale dost chyběl v tréninku. Po pouhých dvou vítězstvích ve skupině postupoval do eliminace z průběžného 20. místa, a po prohře 6/15 s Viktorem Haladejem z Ostravy skončil celkově 20.

V soutěži dívek se naopak dařilo Alžbětě Filipkové, která skvěle zašermovala skupinu (pět vítězství z pěti možných), přes Anetu Zapadlovou z Hradce Králové (15/5) se dostala do semifinále, kde bohužel podlehla budoucí vítězce Sabině Hendrichové (6/15). Celkově vybojovala krásné 3.místo, čímž se v závěrečném pořadí MČR kadetek posunula na 7.místo. Tento výsledek nepřišel jen tak, neboť Bětka se na turnaj pečlivě a pravidelně připravovala s Evou Havránkovou (díky, potěšily jste mě). Družtvo jsme vzhledem k velké absenci opavských kadetů nepostavili (bylo by z čeho, chyběla však vůle závodníků jít šermovat). kadetek bohužel v letošním roce nemáme dost, abychom mohli družstvo postavit.

Současně se pořádalo v Ostravě i finále MČR mini žaček a mini žáků. 

Naši nejmenší se v konkurenci 25 šermířů a šermířek startujících ve společném závodě statečně drželi, Jáchym Hasík vybojoval v základní skupině pět vítězství ze šesti, Elenka Hasíková tři vítězství z pěti, díky čemuž postupovali do eliminace ze 4.respektive 11. místa a do prvního kola eliminace měli oba volný los. V dalším kole eliminace bohužel Elenka skončila po souboji s Martinem Slezakem z Brna (5/10), Jáchym postoupil po vítězství nad Ivanem Víchou ze Zlína (9/7). Ve finálové osmičce však již nestačil na starší a zkušenější Isabel Sedlákovou z Bystřice (5/10). I tak bral krásné 4. místo, což je třeba považovat jednoznačně za úspěch. Elenka skončila 11., což jí však v samostatném pořadí děvčat vyneslo stříbrnou medaili. Oběma našim závodníkům gratulujeme a přejeme hodně zdaru do dalších sezón.