MČR šavle 2014 v Opavě

Na MČR šavle v Opavě se kvalifikovali nejlepší šavlisté z celé ČR (Chomutov, Most, Brandý n/L, USK, Bohemians, Riegel  Praha,Sokol Brno, ŠK St.Město, TJ Slezan Opava). 
 
Za náš oddíl postoupil na MČR seniorů-jednotlivců Jan Hoschna. Obsadil v seniorské kategorii 6.místo. V ostatních kategoriích jednotlivců žáci, kadetky, kadeti&juniorky, junioři&seniorky jsme neměli naše zástupce.
V soutěži MČR družstvev seniorů družstvo ve složení Hoschna, Grulich, Zwinger vybojovalo 6.místo, v soutěži MČR družstev junioři&seniorky  naše sestava ryzých fleretistů bojujícíh chvilku šavlí ( Zwinger, Havránková, Filipková) vybojovala opět 6.místo.
Ještě se šermovala soutěž MČR družstev žáci&kadetky a družstev kadeti&juniorky, tam jsme neměli své zástupce. 
 
Soutěž byla dotována z grantu města Opavy. Pro soutěž jsme použili materiál pro pořádání soutěže ze skladu v Praze a Olomouci a od oddílů ve Zlíně a Ostravě. Video arbitráž opět výborně posloužila k jednoznačným vyjádřením rozhodčích, v případě nepřehledného boje či protestů šermířů na planši. Aparát získaný z grantu od města významě doplnil počet kvalitních aparátů se zobrazením skóre a časomírou na všech 8.použitých planších. Přítomní delegát svazu a reprezentační trenér odpovědný za šavli Kamil Svoboda na závěr závodů při vyhlášení výsledků  pochválil organizaci závodů za přehledný, bezproblémový a plynulý průběh sobotní soutěže jednotlivců. 
V neděli se na začátku jsme opravili chyby vypočtené z nesprávných dat závěru MČR. Nebyla zrušena v programu po výpočet seriálu MČR poslední soutěž MČR 2013 a tím došlo ve dvou kategoriích ke změně majitelů zlatých medailí, což jsme vyřešili na místě před soutěží družstev. Pro dva smutné, ale nutné, jiní dva melí zase nečekanou radost v neděli..
Fotogalerie na webu: