Mistrovství mladšího žactva v Bystřici nad Pernštejnem

Mladší žáci a žačky uzavřeli sezonu 2012/13 15. června v Bystřici nad Pernštejnem.

 

V mladších žácích jsme mezi 33 startujícími měli jen jednoho zástupce, a to Matěje Bohdala. Matěj velmi dobře zašermoval skupinu, ačkoliv byl 14 dní bez tréninku, neboť měl problémy s nohou. Po skupinách byl 3. nasazený, což mu zajišťovalo „slabší“ soupeře do eliminace. V první eliminaci porazil Jonáše Benoviče 12/3, do další eliminace šel proti Filipovi Tedenacovi a i toho dokázal porazit 10/9,
kdy pár vteřin do konce třetí třetiny vyrovnal na 9:9. Výhodu vylosoval Tedenac ale Matěj se štěstím dokázal dát platný zásah a zápas vyhrál. V další eliminaci nastoupil proti domácímu Markovi Totuškovi, a ačkoliv ho chtěl Matěj porazit, tento soupeř byl nad jeho síly. Matěj prohrál 6:12 a skončil na pěkném 5. místě. Matěje to sice hodně mrzelo ale i tak zašermoval hodně dobry výsledek na MČR , když si uvědomíme, že 14 dní byl ze zdravotních důvodů mimo trénink, a na MČR jel bez jakékoliv přípravy. V českém poháru skončil Matěj na třetím místě, v seriálu Mistrovství republiky bral rovněž bronz. Gratulujeme.

V mladších žácích jsme družstvo nepostavili.

V soutěži mladších žaček hájily naše barvy Ema Bohdalová a Sára Hasíková. Sára byla po skupinách se dvěma prohrami a dvěma výhrami šestá nasazená, v eliminaci porazila 12/8 nejprve Lucii Vlčkovou a poté 12/5 Patricii Tajblovou, což jí zajistilo postup do semifinále – v tom se však utkala s Michaelou Macko z Brna, příliš se jí nedařilo a s vysokým rozdílem prohrála. I to však pro Sáru znamenalo bronz, v seriálu M ČR skončila čtvrtá, stejně tak i v Českém poháru. Gratulujeme.
Ema byla po skupinách 12. nasazená, do eliminace nastoupila proti domácí Isabele Sedlákové, bohužel prohrála a skončila tedy na 12. místě. Nutno dodat, že Ema je hodně mladá závodnice, v ml. žacích si ještě nějaký čas pobude a určitě své výsledky vylepší hned v příští sezoně.

V mladších žačkách jsme postavili družstvo ve složení: Ema Bohdalová a Sára a Elenka Hasíkovy. Děvčata napřed se utkala s družstvem Lokomotiva Liberec, s nímž prohráli 36:14. V dalším utkání o 3. místo je čekalo družstvo Sokol Bystřice n.P se kterým také prohrály 36:22. Ačkoliv začátek byl velmi vyrovnaný a nejslabší členka našeho družstva, Elenka, která letos se šermem teprve začala, předvedla překvapivě skvělý výkon nato, že to byli její jedny z prvních velkých závodů. Bohužel koncovka se jim příliš nepovedla, a proto děvčata prohrála. Toto družstvo je ovšem velmi mladé, věříme, že po nasbírání více zkušeností a dalším tréninku se příští rok a v případě Emy a Elenky i v dalších letech můžeme v mladších žačkách těšit na nějaké ty cenné kovy.