Naše účast na závodech v lednu

 

Kadetky

12. ledna – ECC Poznaň

Do Poznaně nás vzhledem ke zdravotní indispozici Katky vyjela reprezentovat pouze Eva Havránková. Na startu se sešlo 89 závodnic z Evropy i zámoří, nejsilněji bylo zastoupeno domácí Polsko. Evičce se dařilo, první kolo skupin zašermovala se čtyřmi vítězstvími a dvěma těsnými porážkami (4:5), po prvním kole skupin postupovala jako 22. Druhé kolo skupin zašermovala ještě lépe a svou skupinu vyhrála (šest vítězství ze šesti možných), po druhém kole skupin se posunula na průběžné desáté místo. Hned v první eliminaci bohužel Evičku závodnické štěstí opustilo a prohrála s poměrně vyrovnaným výsledkem 12:15 s domácí závodnicí Juliou Lidzbarskou. Celkově se umístila na pěkném 33. místě.

 

Kadeti

13. ledna – ECC Bratislava

Za náš oddíl startovali Robert Zwinger a Ondra Lasák. Turnaj byl silně obsazen, startovalo 159 kadetů. Robert si v základní skupině připsal velmi solidní 3 vítězství oproti třem porážkám, Ondra, který je věkem teprve žák si připsal dvě vítězství a ze čtyř proher dvakrát prohrál těsně 4:5. Oba se kvalifikovali do eliminace, Robert z 68. průběžného místa, Ondra ze 106. V první eliminaci zvítězil Robert 7:5 nad Maďarem Danielem Markoltem, v druhé eliminaci bohužel nestačil na francouzského závodníka Meddy Elice - prohrál 12:15, což je však se závodníkem, který obsadil konečnou desátou příčku velmi solidní výseldek. Ondra narazil v první eliminaci na ruského závodníka Alexeje Chueva, s nímž prohrál se ctí 9:15. Robert skončil celkově 54., Ondra 106. Oběma našim reprezentantům gratulujeme.

 

Mladší žačky

26.ledna – Memoriál Roberta Rybáře, Brno

V soutěži mladších žaček v Brně nás reprezentovaly Ema Bohdalová a Sára Hasíková. Sára zašermovala základní skupinu dobře, tři vítězství oproti dvěma prohrám, Emě skupina příliš nesedla. Z osmnácti malých závodnic, postupovalo 16, Ema bohužel vypadala po prvním kole, Sára postoupila jako osmá. V první eliminaci zvítězila 9:8 nad slovenskou závodnicí Jazmin Udvardi ze Šamorína, následně ovšem nestačila na Štěpánku Němcovou z Liberce a celkově uhájila osmé místo.

 

Mladší žáci

26.ledna – Memoriál Roberta Rybáře, Brno

Startovalo 26 chlapců, naše barvy hájili Matěj Bohdal a Michal Ondráček, který se šermem teprve začíná, a tak pro něj byly tyto závody především o sbírání zkušeností. Matěj, který je již zkušeným závodníkem si v základní skupině připsal 5 vítězství oproti jedné prohře a do eliminace postoupil jako průběžně pátý, Michalovi jedno vítězství ve skupině bohužel na postup nestačilo. Matěj měl v první eliminaci volný los, ve druhé eliminaci vyřadil davida Doboše ze slovenského Šamorína (12:6). V osmičleném finále bohužel nestačil na libereckého závodníka Pavla Šimona a celkově skončil šestý.

 

Mini žačky a Mini žáci

 

26.ledna – Memoriál Roberta Rybáře, Brno

Ve stejný den jako soutěž mladšího žactva se konal i turnaj nejmladších šermířů – dívčí a chlapecká kategorie do deseti let, která se na českých, moravských a slezských plamších letos šermuje první sezonu. Je to vítaná příležitost, aby si naši nejmladší nováčci vyzkoušeli atmosféru závodů a vybojovali své první „ostré“ souboje bez konkurence starších a ostřílenějších závodníků.

Do soutěže děvčat, na jejíž start se postavilo 13 holčiček, jsme vyslali Emu Bohdalovou a na její první závody také Elenu Hasíkovou. Ema vybojovala v základní skupině dvě vítězství, Elenka si spíše jen vyzkoušela, jaké je to být na opravdových závodech. Ani dvě vítězství bohužel Emě k postupu mezi 10 nejlepších nestačila, Ema skončila 11., Elenka 12.

Chlapců se na startu sešlo 15, mezi nimi jediný náš zástupce, Jáchym Hasík, který v necelých osmi letech patřil k nejmladším účastníkům. Byly to Jáchymovy první závody, přesto se mu ves kupině podařilo vybojovat jedno vítězství, což mu bohužel k postupu do eliminace nestačilo a celkově vyneslo 13. místo.