Naše žačky na turnaji v Bratislavě

Uplynulou sobotu se v Bratislavě uskutečnil poslední turnaj, kterého se naše žačky účastnily před mistrovstvím republiky, které je čeká 16. června v Bystřici pod Pernštejnem.

Klára Lasáková a Bětka Filípková byly jedinými zahraničními účastnicemi Vrbjarova Memorialu a v konkurenci výborných slovenských šermířek si nevedly špatně.

Velmi cenné a motivující vítězství si hned v prvním kole skupin připsala Bětka, když porazila nejlepší slovenskou závodnici Kitty Bitterovou, a skončila tak ve své skupině na druhém místě (měla stejně jako Bitterová 3 vítězství oproti 1 porážce, ale Bitterová dala více zásahů). Klára si v prvním kole připsala dvě výhry oproti dvěma prohrám.

druhém kole skupin prohrála Bětka pouze s Michalou Derzsiovou, a to jen o jeden zásah. Kláře se ve druhém kole skupin příliš nedařilo, a tak se z průběžného pátého místa po prvním kole propadla na průběžné sedmé místo, Bětka se naopak posunula ze čtvrtého na třetí. Obě naše děvčata však bez problémů postoupila do eliminačních bojů.

eliminaci porazila Bětka 12:9 Karolínu Cséfalvayovou a postoupila do semifinále, Klára bohužel narazila na Kitty Bitterovou (ta, ač věkem ještě žačka, se již běžně účastní kadetských i juniorských soutěží a na MS kadetů v Moskvě obsadila 24. místo), která ji porazila 15:6. V semifinále pak proti Kitty Bitterové nastoupila Bětka a zkušená slovenská závodnice si tentokrát vítězství nenechala vzít (vyhrála 15:5).

V konečném pořadí obsadila Klára 7. místo, Bětka si domů odvezla bronzovou medaili. Vítězkou turnaje se stala jejich přemožitelka Kitty Bitterová.

Kromě gratulace oběma našim děvčatům na závěr ještě pochvala Bětce za to, že na závodech používá to, co ji trenér učí na škole ;-)