Naši kadeti přivezli z MČR Juniorů medaile

Vrchol domácí juniorské sezony se letos konal v Praze na USK a to v sobotu 11. května.

Turnaj začal soutěží juniorů, náš oddíl zastupoval Robert Zwinger, který sice zatím patří do kadetské kategorie, nicméně cenné kovy sbírá na domácích soutěžích již i o kategorii výš a i na této soutěži měl medailové ambice. Robert od prvního zápasu okamžitě zabral a nekompromisně vyhrával, soupeřům nedovolil žádné technické finesy, neboť v rychlosti, kterou nasadil, neměli jak je na něj udělat. Zpomalil pouze s Filipem Frankem z USK, který si s ním pak technicky pěkně poradil. Ve skupině měl tak Robert čtyři vítězství z pěti možných, do eliminace postupoval z průběžného druhého místa, což mu do prvního kola eliminace vyneslo volný los. Ve čtvrtfinále přešel přes Viktora Haladěje z Ostravy, v semifinále vyřadil Vojtěcha Kaláčka z Brna. Ve finále ovšem znovu ubral na ryhclosti, protože Romuald Klemm z Liberce už věděl, jak na něj – čím víc pak Robert zpomaloval, tím více se Klemmovi na něj dařilo a nakonec jej porazil 15/9 a stal se nejen vítězem turnaje, ale též mistrem republiky. Vítězem českého poháru se pak bezkonkurenčně na základě výsledků v sezóně stal Alexander Choupenitch z Brna, který se tohoto turnaje sice neúčastnil, ale jehož bodový náskok byl tak obrovský, že jej soupeři nikdy neměli šanci dohnat. Robert skončil na druhém místě v turnaji a zároveň se stal vicemistrem republiky, v Českém poháru bral třetí místo. Tyto medailové úspěchy i výkon v turnaji dokazují, že se Robert hodně zlepšil. Držíme tedy palce do kadetského mistrovství republiky.

Družstvo Opava bohužel nepostavila.

 

Turnaj juniorek se konal týž den, náš oddíl reprezentovaly tři závodnice: Eva Havránková a Katka Seidlová, které jsou tento rok poslední sezonu kadetky, a Bětka Filipková, která je teprve žačka, ale přesto se i v juniorkách již dokáže prosadit.

Evička se ve své skupině poradila se všemi, Katka a Bětka šly do boje v jednotlivcích trochu vlažně, ve skupině měly obě jen po jednom vítězství, nicméně k postupu to stačilo. Eva postupovala jako 2., Bětka jako 12. a Katka jako 14. Do prvního kola eliminace měla Eva volný los, Katku vyřadila Sabina Hendrichová, Bětka nestačila na Kláru Remešovou. Ve čtvrtfinále čekal Evu zápas s Michelou Ščukovou z Ostravy, Eva ji porazila 15/13, v semifinále jí už nestačily síly na Sabinu Hendrichovou (prohrála 12/15). Děvčata z Ostravy Evu už dobře znají a vědí jak na ni, Eva nicméně bojovala do poslední chvíle. Celkově skončila Evička 3., Bětka 12. a Katka 14. Eva získala bronz také v seriálu M ČR Juniorů (mistryní se stala Andrea Bímová z USK, vicemistryní Sabina Hendrichová z Ostravy), třetí příčku obsadila také v Českém poháru. Katka Seidlová se v seriálu M ČR umístila na 17., Bětka na 11. místě.

Naše děvčata nicméně ještě čekaly boje v družstvech, kde skutečně zabojovaly a jako jeden tým se prodraly až do finále. Liberec porazily rozdílem třídy 45/12, následoval urputný boj s družstvem Ostrava B, kterou naše děvčata porazila 45/35, zejména je třeba vyzdvihnout Bětčino vítězství nad Terezou Štenclovou. Ve finále se naše děvčata utkala s velmi silným družstvem Ostrava A, jimž vybojovala náskok zejména Klára Remešová a Evě se jej v závěrečném utkání se Sabinou Hendrichovou již nepodařilo dohnat a naše družstvo prohrálo 39/45. Stříbrná medaile z M ČR je však pro naše fakticky kadetsko-žákovské družstvo krásným úspěchem, k němuž je třeba pogratulovat.

Všem našim závodnicím zároveň držíme palce do nadcházejícího kadetského mistrovství republiky v Ostravě.