Opavský listopad 2013

2-3.11:2013 jsme pořádali jiz tradicně "Opavský listopad", již  14. ročník této soutěže. Kompletní šavle v sobotu byla poznamenána nepřítomností šermířů z TJ Houštka. Naopak nás potěšila návštěva šavlistů z Polska,  z "Bushido Rybnik" a klubu "Plalác mládeže Katowice" a klubu AZS AWF Katowice. Použili jsme připravenou "video arbitráž" pro téměř všechna semifinále a všechna finále.Video a signalizace přístrojů do videa nám umožnila finanční podpora ze satutárního města Opavy. Rozbor videa byl velmi poučný a hlavně video obrousilo hrany z "dojmů chybných rozhodnutí rozhodčího". Asi by k větší atraktivitě závodu přispělo promítnutí "video arbitráže" na velkou obrazovku nebo plátno, aby mohli sledovat průběh rozhodnutí i diváci. Pokud bude kladná zpětná vazba na video arbitráž, tak to asi vyzkoušíme.

Naše barvy hájili v seniorech Jan Hoschna 7.místo, Jakub Grulich - 11.místo a Robert Zwinger si zkusil seniory - 17.místo i juniory - 5.místo, spolu s Kowalewskim z Polska vytvořili družstvo , které získalo 2.místo.

Neděle s fleretisty byla početně skvěle vytížená. Žáky vyhrál náš bývalý šermíř Ondřej Lasák, třetí skončil náš Matěj Bohdal, Mirek Onderka 20.místo, Jáchym Hasík(věkem mini žák) 33.místo V žačkách 5.místo Sára Hasíková, 12.místo Elena Hasíková. 

V kadetech  7.místo Martin Florýk a 16.místo Matěj Bohdal, v kadetkách Bětka Filipková 9.místo (po prvním kole byla třetí, skvěle zašermovaná skupina).

Kompletní výsledky na: www.okpb.cz/serm

Fotky jsou na:

savle: https://iborna.rajce.idnes.cz/2013_11_02_OpavskyListopadSavleSerm/

fleret: https://iborna.rajce.idnes.cz/2013_11_03_OpavskyListopadFleretSerm/

 

Ivo B.