ECC Budapešť

Eva Havránková a Robert Zwinger se o uplynulém víkendu zůčastnili velmi silně obsazených závodů Evropského kadetského okruhu v Budapešti.

V sobotu se konala soutěž kadetů - na startu se sešlo 198 závodníků nejen z Evropy, ale i z USA a Kanady, mezi devíti českými zástupci reprezentoval náš oddíl Robert Zwinger. Závodníci byli rozděleni do 33 skupin, do eliminace postupovalo 140 šermířů, jedno vítězství ve skupině však Robertovi k postupu nestačilo, celkově skončil 150. Z Čechů se lépe umístili pouze Adam Cmiel z Ostravy (122.) a Filip Frank z USK Praha (121.). Turnaj vyhrál Raymond Chen z USA.

Kadetek se v neděli postavilo na start 150, mezi nimi deset děvčat z ČR. Kromě evropských šermířek byly přítomny i americké závodnice. Skupin bylo 22, do eliminace postupovalo 105 šermířek. Eva zašermovala svou základní skupinu velmi slušně - připsala si čtyři vítězství a pouze dvě porážky, což jí vyneslo průběžné 45. místo po první části závodu. Do eliminace nastoupila proti Veronice Roi z Ukrajiny, kterou porazila 15:12, v souboji o 32 bohužel podlehla 11:15 domácí Jance Toth (po první části průběžně dvacáté). Eva nakonec skončila na pěkném 49. místě a dosáhla tak nejlepšího umístění z českých šermířek. Turnaj vyhrála domácí závodnice Viktoria Mesteri-Schmel.