Naši nejlepší kadeti sbírali zkušenosti na mezinárodním seniorském turnaji

První květnovou sobotu a neděli se naši nejlepší kadeti Robert Zwinger a Eva Havránková zúčastnili mezinárodního turnaje dospělých zařazeného do evropského okruhu U23. Tohoto turnaje se překvapivě neúčastnil náš nejlepší šermíř ze SOKOL Brno I. - Alexander Choupenitch.

Turnaje mužů se účastnilo 59 závodníků, Robert se bohužel ve své skupině neprosadil a do eliminace nepostoupil, celkově skončil na 54. místě. Ve srovnání s výsledky v kadetské kategorii se mu tedy nedařilo, nicméně na šerm v nejvyšší kategorii to zase tak špatné nebylo.

Eva šermovala v neděli, seniorek se na startu sešlo 27. Ve své skupině zvítězila Eva dvakrát ze šesti možných, s tím, že dvě vítězství jí unikla jen o jeden zásah. Většinu svých utkání vedla na začátku 2/0, nicméně po počátečním „oťukávání“ si s ní seniorky rychle poradily. Dvě vítězství ve skupině však stačily na průběžné 18. místo a postup do eliminace, zde však Eva narazila na Elišku Šabartovou z USK Praha, která ji porazila 15/5. Celkově Eva skončila na 19. místě. Po získání více zkušeností se seniorským způsobem boje, má nicméně velkou šanci také v seniorkách brzy uspět.
Výsledky v turnaji nicméně potvrdily předpokládané, a sice že v seniorské kategorii to není jen o úrovni atletické přípravy, opakování výborně provedené akce, útoku-obrany, ale o šířce šermířského repertoáru, jeho účelném uplatňování, obměňování akcí a to nejen rychlostně, a především neopakování stejných ihned po sobě, byť ta předešlá skončila úspěšně.
Jejich výsledky v každém případě naše závodníky trápily, opravdu už nejsou na takový "neúspěch" zvykli.