OKRESNÍ PŘEBOR – 3. ročník

25.října se konal tradiční přebor okresu Opava v šermu fleretem. Zvolili jsme letos termín podzimních prázdnin, mladší (mini žáci, mladší žáci a žáci) šermovali dopoledne, kadeti, junioři a senioři v podvečer.

Nováčci si poprvé vyzkoušeli boj na regulérní kovové planši a v reálu se seznámili s tím, jak funguje záznamové zařízení.  Bylo to spojené se spoustou převlékání elektrických vest a půjčování fleretů a šnůr, ale byl to pro ně samozřejmě zážitek, který je, jak se zdá a jak doufáme, více nadchl pro šerm. Zkušení závodníci porovnali formu a také měli možnost předat své zkušenosti nováčkům. Utkání byla bojovná a byly vidět i velmi pěkně připravené zásahy.

K večeru se v naší šermírně sešli závodníci starší a to nejen aktivní, ale i ti, kteří šermují již jen občas anebo již skoro vůbec – takže turnaj byl prima příležitostí, jak se po čase zase vidět a společně si zašermovat. Souboje byly sváděné naplno, nicméně v přátelské a uvolněné atmosféře a naši kadeti a kadetky měli možnost ještě vyladit formu před turnajem Opavský listopad, jehož pořadateli jsme v sobotu 3.11.

 

Kompletní výsledky.

Fotky.