Valašský fleret – turnaj žactva ve Zlíně

O prvním březnovém víkendu se ve Zlíně konal tradiční turnaj žáků a mladších žáků.

Kluci šermovali v sobotu 2.3. , děvčata v neděli 3.3.

 

Mladší žáci

Soutěže se zúčastnilo 24 mladých šermířů, za náš oddíl dva: Matěj Bohdal a Michal Ondráček, který sbírá zkušenosti ve své první sezoně. Michalovi se ve skupině podařilo jen jedno vítězství, stačilo to na postup z průběžného 22. místa, Matěj jakožto zkušený závodník a odhodlaný „bijec“ svou skupinu vyhrál a postupoval jako průběžně třetí, což mu do eliminace vyneslo volný los. Michal se v eliminaci utkal s Davidem Kvapilem ze Šternberka, kterému bohužel podlehl s nejtěsnějším možným rozdílem 11:12. Celkově skončil Míša 22. Matěj se v šestnáctce utkal s Tomáškem Paláčkem z Ostravy, jehož porazil 12:4, v osmičce se stal jeho soupeřem domácí Karel Ponížil, kterého Matěj těsně porazil 9:8 a probojoval se do semifinále. V boji o medaile si nejdříve poradil s Danielem Tesaříkem z Brna, jeho posledním soupeřem pak byl jeho oddílový kolega Filip Tedenáč, jehož Matěj porazil 8:7 a získal tak zlatou medaili. Gratulujeme!

 

Žáci:

Do soutěže žáků, které se zúčastnilo 31 chlapců, jsme vyslali pouze dva závodníky: Matěje Bohdala a Martina Florýka, Ondra Lasák byl ještě na Mistrovství světa v Budapešti.

Martin výborně zašermoval svou skupinu, kterou prošel bez jediné porážky, Matěj měl ve skupině tři vítězství z 5 možných, což na postup samozřejmě stačilo. Martin postupoval jako první, Matěj jako čtrnáctý nasazený, Martin měl do první eliminace volný los, Matěj se utkal s Vítem Mališem z Ostravy, jehož porazil hladce 15:2. V šestnáctce porazil Martin Kryštofa Čižmáře z Brna, Matěj bohužel nestačil na domácího Radovana Jelínka a v turnaji skončil, celkově na pěkném 13. místě. Martin se probojoval do osmičky, zde jej bohužel zastavil Šimon Reichenbach z Českého Těšína, celkově z toho bylo pěkné páté místo.

 

Mladší žačky a žačky:

Děvčata šermovala v neděli, začínalo se kategorií mladších žaček, kterých se na startu sešlo deset. Náš oddíl neměl v mladších žačkách žádnou zástupkyni, v žačkách nás reprezentovaly Klára Lasáková a Bětka Filípková, které se mezi 13 závodnicemi dobře prosadily. Klára svou skupinu vyhrála, Bětka měla jen jednu porážku (s Viktorií Králikovou z Bratislavy), do eliminace postoupily z druhého a čtvrtého místa. Po eliminačních bojích nakonec obsadily společné třetí místo, na prvním a druhém se umístily závodnice ze Slovenska, Viktoria a Veronika Králikovy. Gratulujeme.